Biodanza

Open je hart en laat je leven stromen

Biodanza betekent letterlijk dans van het leven. Rolando Toro Araneda uit Chili is de grondlegger van deze vorm van dansen. Een vorm zonder aangeleerde danspassen. Het is een systeem gericht op zelfontplooiing, positieve gezondheid en het verhogen van levenskwaliteit. Biodanza ziet eruit als een vorm van vrije dansexpressie in een groep, op muziek die iets losmaakt. Mensen dansen afwisselend alleen, samen en met de groep, zonder woorden. De meeste mensen komen wekelijks bij elkaar.   

Het hartelijke contact dat deelnemers geleidelijk aan opbouwen is een centraal element. De groep fungeert als een veilige “verrijkte” omgeving die onder haar deelnemers plezier en vertrouwen oproept en hen daarmee een bedding verschaft voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Uitleg les en kleding 
Elke les is zorgvuldig opgebouwd uit dans- en bewegingsoefeningen. De eerste helft van de les bestaat uit actieve en vitale dans en in de tweede helft worden de bewegingen rustiger, zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie op doen. De dansen worden geïntroduceerd en soms kort laten zien ter inspiratie. Je draagt gemakkelijk zittende kleding (in laagjes) en je danst op blote voeten of schoenen met een zachte zool.

Biodanza, de dans van het leven
Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is biodanza!

Rolando Toro